OrtoMetalOrtoMetal

Tekutý kov OrtoMetal

Kovem plněná, dvousložková epoxidová směs OrtoMetal s nízkou viskozitou, kterou lze nanášet štětcem, aby poskytla oceli, dalším kovům nebo plastům ochranný povlak chránící před korozí a chemicky agresivními látkami. Ideální pro údržbu a opravy potrubí, strojních zařízení, čerpadel, oběžných kol, čel přírub, ventilů, kovových odlitků, komplikovaných tvarů, nádrží atd. Vytvrzený tekutý kov lze snadno opracovávat.

Tekutý kov OrtoMetal vytváří hladký, kovově vypadající, odolný povlak, který chrání před vnější korozí a chemikáliemi. Vytvořením nepropustné vrstvy, která odolá budoucímu narušení zevnitř, působí i proti vnitřní korozi.

Při použití pro vyztužení potrubí kompozitní bandáží se tekutý kov OrtoMetal používá jako antikorozní povlak a jako vrstva přenášející podélné i příčné zatížení. Zvyšuje účinnost kompozitní bandáže, maximalizuje povrchovou kontaktní plochu a zvyšuje adhezi. Kompozitní bandáž se namotá, jakmile vrstva tekutého kovu OrtoMetal zgelovatí a zůstává lepkavá.

V továrnách a na vozidlech se tekutý kov používá k lepení zrn karbidu křemíku na podlahy, rampy, pochozí plochy pro zajištění protiskluzu zejména ve vlhkých podmínkách. V automobilovém průmyslu se tekutý kov používá pro opravy chladiče, mezichladiče, kondenzátoru i palivové nádrže.

Dodává se ve dvou teplotních variantách, přičemž varianta OrtoMetal Quick má dvojnásobnou rychlost tvrzení oproti standardní verzi.


... řešení pro vaše potrubí

+420-723 115 432